Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Max Verstappen verlengt Red Bull-contract nu al met 3 jaar

Max Verstappen heeft zijn contract bij Aston Martin Red Bull Racing met 3 jaar verlengd. Daarmee komt aan alle geruchten over een eventuele overstap naar Mercedes of Ferrari meteen een einde. 

Zijn huidige contract loopt aan het einde van dit jaar af, maar hij heeft besloten bij Red Bull Racing te blijven.

Grand Prix

Verstappen maakte in 2015 zijn debuut in de Formule 1, toen nog voor het zusterteam Toro Rosso. Hij deed het verrassend goed en maakte het jaar daarop al vervroegd de overstap naar Red Bull. In zijn eerste race profiteerde hij van de botsing tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg en won in Barcelona zo zijn eerste Grand Prix.

In de jaren die volgden won hij nog zeven races en stond hij in totaal 31 keer op het podium.

Gegroeid

„Ik ben ontzettend blij om mijn overeenkomst te hebben verlengd", laat Verstappen in een verklaring op zijn website weten. „Red Bull had het geloof in mij om me de kans te geven om in de Formule 1 te debuteren, waar ik altijd dankbaar voor ben geweest. Gedurende de jaren ben ik alleen maar meer verweven met het team en behalve ieders passie en de prestaties op de baan, is het ook erg genieten om met zo’n geweldige groep mensen samen te werken."

Afgelopen jaar werd hij derde in de stand om het wereldkampioenschap. Verstappen hoopt dit seizoen te kunnen knallen en als jongste autocoureur ooit wereldkampioen te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.