Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 jan 2020 / 12:09 uur

Vuilnismannen vinden gedumpte baby in container

Vuilnismannen in Singapore hebben dinsdagochtend een baby aangetroffen in een vuilniscontainer. De huilende baby lag in een bebloede plastic zak.

De politie is op zoek naar de ouders van het jongetje.

Pasgeboren

De zuigeling werd gevonden toen vuilnismannen dinsdagochtend de container leegden, meldt de Singaporese krant The Straits Times. De baby leek pasgeboren te zijn en zat in een bebloede plastic zak. De politie zette de omgeving van de vuilnisbak af na de vondst.

De politie laat ook weten dat de baby in stabiele toestand verkeert en geen zichtbare verwondingen heeft. In Singapore wonen 6 miljoen mensen, maar er worden zelden baby’s achtergelaten. In de laatste tien jaar zou dat slechts 16 keer zijn voorgekomen, schrijft de krant.

Geplet

De Singaporese oppositieleider Pritam Singh (Arbeiderspartij) reageert geschokt en schrijft op Facebook dat het kind in een afvalpers zou zijn geplet als het niet was gevonden. „Toen ik de foto’s zag, gingen er een miljoen gedachten door mijn hoofd", aldus Singh. „Een gebed voor iedereen die getroffen is door dit pijnlijke nieuws."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vuilnismannen vinden gedumpte baby in container
Sluiten