Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jan 2020 / 17:44 uur

Kilo’s cocaïne gevonden in Breda en Rotterdam

De douane heeft vrijdag bij een controle een partij van ongeveer 150 kilo cocaïne aangetroffen. Dat gebeurde bij een transportbedrijf in de Botlek. Vermoedelijk heeft dit bedrijf niets met de drugssmokkel te maken, aldus de douane.

De drug zat verstopt in plastic emmers met strooizout. De lading had als bestemming het Verenigd Koninkrijk. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

Italiaanse bestuurder

Ook in Breda werd cocaïne gevonden. De politie heeft op de A16 een 33-jarige Italiaanse automobilist aangehouden die in een verborgen ruimte van zijn voertuig 34 kilo cocaïne vervoerde. De in beslag genomen drugs hebben een straatwaarde van 1,2 miljoen euro.

De Italiaan werd donderdag aan het eind van de middag aangehouden tijdens een gezamenlijke actie tegen grenscriminaliteit door de Nederlandse en Belgische politie en de Marechaussee, meldt de politie vrijdag

De Italiaan zit vast voor verder onderzoek. Hij wordt in België gezocht voor meerdere strafbare feiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kilo’s cocaïne gevonden in Breda en Rotterdam
Sluiten