Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 jan 2020 / 09:30 uur

Hoogwater in Jakarta eist 21 levens

Het hoogwater dat tijdens de jaarwisseling de Indonesische hoofdstad Jakarta trof, heeft al zeker 21 mensen het leven gekost. Ook zijn er tienduizenden mensen dakloos geraakt.

De Indonesische overheid heeft dit dodental donderdag bekendgemaakt. Delen van Jakarta staan onder water als gevolg van hevige regenbuien. Volgens lokale autoriteiten zijn er zeker 120.000 reddingswerkers ingezet om mee te helpen met evacuaties en om waterpompen te installeren.

Stroom afgesloten

Niet alleen het water eiste levens. Onder de slachtoffers zijn ook mensen die onder stroom kwamen te staan of verrast werden door aardverschuivingen. In grote delen van Jakarta is uit voorzorg de stroom afgesloten.

De overstromingen zijn vermoedelijk de ernstigste sinds 2013. Toen verloren tientallen mensen het leven. In en rond de Indonesische hoofdstad wonen zo’n 30 miljoen mensen. De stad aan zee zinkt weg en kampt al tijden met overstromingen. President Joko Widodo overweegt daarom een nieuwe hoofdstad te laten bouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoogwater in Jakarta eist 21 levens
Sluiten