Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 16 jan 2020 / 10:00 uur

Cardi B geschikte presidentskandidaat ‘door levenservaring’

Democraat Bernie Sanders vindt het voornemen van Cardi B om de politiek in te gaan, lang geen slecht idee. Sanders vindt Cardi een geschikte kandidaat door haar levenservaring. 

Dat vertelde Sanders (78) aan TMZ. Dinsdag ging Cardi B (27) viral met haar tweets over een eventuele politieke carrière, na bekend te zijn geworden als rapper, songwriter en actrice. Wel moest ze dan nog een aantal jaren in de schoolbanken doorbrengen, gaf ze toe.

Interview

De steunbetuiging van de democraat, die zelf wil meedingen voor de Democratische partij, komt niet uit het niets. De twee kennen elkaar nadat Cardi B Sanders interviewde voor een verkiezingsvideo.

„Cardi B is erg begaan met wat er gebeurt in het land. Ze weet wat het is om in armoede te leven en het moeilijk te hebben. Het zou geweldig zijn als ze die ervaring inbrengt in de politiek”, vertelde Sanders. Cardi B werkte voor haar muziekcarrière onder andere als stripper.

Voor wapenbezit

Over haar politieke overtuigingen liet ze alvast los dat ze achter het oer-Amerikaanse recht staat om een wapen te hebben. Wel met een kanttekening: volgens Cardi moet er eerst een mentale check worden ondergaan en een wapentraining worden gevolgd. Ook vindt ze dat de minimum leeftijd omhoog moet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cardi B geschikte presidentskandidaat ‘door levenservaring’
Sluiten