Metro
Metro Nieuws 25 jan 2020 / 17:59 uur

Automobilisten zetten stomdronken bestuurster aan kant van de weg

De politie heeft zaterdagmiddag een vrouw uit Rijsbergen op de snelweg A16 bij Dordrecht aangehouden omdat ze stomdronken achter het stuur zat. De vrouw had bijna acht keer meer gedronken dan is toegestaan.

De 53-jarige vrouw slingerde over de weg en had meerdere rijstroken nodig. Een paar andere automobilisten hebben haar al rijdend naar de vluchtstrook begeleid en tot stoppen gedwongen.

Toen de politie ter plaatse was, bleek dat de vrouw een alcoholpromillage van 3,9 (1720 Ug/l) in haar bloed had. Dat is veel te veel, want bestuurders mogen maximaal 0,5 promille (220 Ug/l) alcohol in hun bloed hebben.

Ontzegging rijbevoegdheid

Het is bijna een wonder dat de vrouw geen ongeluk veroorzaakte op de snelweg. Agenten wilden een verklaring afnemen van de vrouw, maar ze was dusdanig onder invloed dat dat niet lukte. Ze wordt later gehoord. Haar rijbewijs is in beslag genomen en de vrouw is ‘ter ontnuchtering’ ingesloten, meldt de politie.

De officier van justitie eist 22 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid van de vrouw en een werkstraf van honderd uur. De rechter moet daarover nog beslissen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Automobilisten zetten stomdronken bestuurster aan kant van de weg
Sluiten