Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 jan 2020 / 18:49 uur

11 doden in Brazilië door zwaarste regenval ooit

Al zeker elf mensen zijn sinds donderdag in de zuidoostelijke Braziliaanse deelstaat Minas Gerais door noodweer om het leven gekomen. Sinds een paar dagen regent het daar hevig en de stad Belo Horizonte is zelfs al geteisterd door aardverschuivingen. 

Zestien mensen worden volgens de brandweer nog vermist en ongeveer 2500 mensen zijn ontheemd geraakt.

Overstromingen

De dodelijke slachtoffers vielen door aardverschuivingen en het instorten van huizen door overstromingen en hevige regenval. Veel wegen zijn afgesloten, elektriciteitsmasten en bomen zijn omgewaaid.

Het Braziliaanse meteorologisch instituut registreerde de zwaarste regenval in 24 uur in het gebied sinds de metingen 110 jaar geleden begonnen. Tussen 09.00 uur donderdag en 09.00 uur vrijdag (plaatselijke tijd) viel 171,8 millimeter regen in de stad Belo Horizonte. De regen zal naar verwachting dit weekeinde aanhouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
11 doden in Brazilië door zwaarste regenval ooit
Sluiten