Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

24 arrestaties in Australië wegens brandstichting

Al maanden woeden in Australië heftige bosbranden die al veel mensen en dieren het leven hebben gekost. Sinds het begin van de bosbranden zijn er 24 mensen gearresteerd voor brandstichting, meldt de Australische politie. 

New South Wales, een deelstaat in het zuidoostelijke deel van het land, is het zwaarst getroffen door branden.

Gevaarlijk

Sinds september is daar bijna vijf miljoen hectare grond verbrand, waardoor tientallen mensen zijn overleden, duizenden huizen zijn verwoest en honderden miljoenen dieren zijn gedood. Ook de luchtkwaliteit in Australië lijdt enorm onder de branden. In Sydney werd op 1 januari gemeten dat de luchtverontreiniging 23 keer zo hoog was als wat ‘gevaarlijk’ wordt geacht.

Opzettelijk

De politie van New South Wales heeft 24 mensen gearresteerd voor opzettelijk brandstichten. In totaal 183 mensen moeten voor de rechter komen in verband met de bosbranden, meldt ABC NewsOok worden 53 mensen geconfronteerd met juridische acties omdat ze het brandverbod van de staat niet naleven en 47 mensen voor het weggooien van een aangestoken sigaret of lucifer.

Opzettelijk brandstichten en roekeloos zijn in het veroorzaken van de verspreiding ervan kan in Australië tot een gevangenisstraf van 21 jaar leiden. Juridische acties kunnen variëren van waarschuwingen tot strafrechtelijke vervolging, zegt de NSW-politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.