Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Eerste aflevering Op1 scoort nét hoger dan Jinek

De nieuwe talkshow Op1 heeft nét wat meer kijkers getrokken dan de talkshow van Eva Jinek op RTL4. Op1 werd gisteravond gepresenteerd door Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra en trok 1.092.000 kijkers. 

De eerste aflevering van Jinek trok vrijdagavond 1,7 miljoen kijkers, wat voor de presentatrice een persoonlijk record betekende. Maar eerlijk is eerlijk: ze profiteerde toen wel van het feit dat er nog geen concurrentie was. Gisteravond moest ze het doen met 999.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Kersvers duo

Het is voor het eerst dat NPO 1 en RTL 4 hun talkshows gelijktijdig uitzenden. Op1 vult het gat dat is ontstaan na het einde van de talkshows van Eva Jinek en Jeroen Pauw. De talkshow trapte maandag af met Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra als eerste presentatiekoppel voor BNNVARA. Te gast was onder anderen Ank Bijleveld, minister van Defensie. Zij sprak over de liquidatie van de Iraanse generaal Soleimani en de situatie in het Midden-Oosten.

Daarnaast waren politiek verslaggever Xander van der Wulp, olympisch schaatskampioen Michel Mulder en presentatrices Caroline Tensen en Natasja Froger in de studio.

Reacties

De reacties van de kijkers op de nieuwe talkshow Op1 waren voor het overgrote deel positief. Ze noemen de samenwerking tussen Willemijn en Erik nog wat onwennig, maar zien de toekomst rooskleurig in. „Ze hebben nog niet bijzondere chemie, maar dit heeft potentie” en „Het is nog wat onwennig, maar de pit van Erik en Willemijn bevalt me. Het is informatief”, klinkt het dan ook op Twitter.

De komende dagen nemen steeds andere duo’s de presentatie voor hun rekening. Ze hebben allemaal hun vaste dag. Dinsdagavond maken Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana (EO) hun debuut, woensdag Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen (Omroep MAX), donderdag Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma (WNL) en op vrijdag presenteren Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg (BNNVARA) de avond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eerste aflevering Op1 scoort nét hoger dan Jinek
Sluiten