Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Weer recordaantal bezoekers voor Top 2000 Café

Het Top 2000 Café in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum heeft ook dit jaar een recordaantal bezoekers ontvangen. In een week tijd kwamen er 36.000 mensen op de geïmproviseerde kroeg af. Vorig jaar waren het er nog 32.000.

Het café van waaruit NPO Radio 2 de Top 2000 uitzendt, wordt sinds 2010 elk jaar opgebouwd. Er kunnen 150 mensen tegelijkertijd naar binnen, die niet langer dan een half uur mogen blijven.

Online waren tickets te koop, maar die waren in een mum van tijd al uitverkocht. Ook aan de deur werden kaartjes verkocht. Daarvoor stonden sommige mensen meer dan 10 uur in de rij.

Dutch Media Week

In totaal trok Beeld en Geluid dit jaar 215.000 bezoekers, 15.000 meer dan vorig jaar. De toename in het bezoek zegt het mediamuseum onder meer te danken te hebben aan de tentoonstelling Serieus grappig, waarin de rijkdom van de Nederlandse satire-traditie werd getoond, de jaarlijkse Dutch Media Week en de vele activiteiten rondom 100 Jaar Radio.

Daarnaast verwelkomde Beeld en Geluid in de zomer van 2019 voor het eerst het Tourcafé van NPO Radio 1 en werd Felix Meurders via een hommage opgenomen in de Beeld en Geluid Wall of Fame.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.