Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 dec 2019 / 14:39 uur

OM biedt excuses aan voor opnieuw verspreiden foto Nabil B.

Het Openbaar Ministerie is opnieuw de fout in gegaan met een foto van kroongetuige Nabil B. Voor de tweede keer dit jaar blijkt een foto van hem in het dossier te zijn opgenomen. Het OM biedt nu excuses aan.

De foto zat in het digitale dossier over de zaak dat het OM op een cd-rom aan de rechtbank en zestien advocaten van de verdachten heeft verstuurd.

Teruggeroepen

Het OM noemt het een menselijke fout. „We vinden het ontzettend vervelend dat dit is gebeurd. De fout ligt bij ons. We hebben het via een e-mail gemeld bij de advocaten en de rechtbank en we hebben excuses gemaakt. Daarmee is de fout hersteld, wat ons betreft", zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket. Volgens hem werd de fout maandag ontdekt en zijn de cd-roms direct teruggeroepen.

In het Marengo-proces staan zestien verdachten terecht voor verschillende moorden en pogingen tot moord. Hoofdverdachte Ridouan Taghi is de deze maand aangehouden. Nabil B. is een kroongetuige in deze zaak.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het Openbaar Ministerie een fout maakt in deze zaak. In april verspreidde het OM ook al per ongeluk een foto van Nabil B. Ook toen werd een terugroepactie in gang gezet. Nabil B. heeft belastende verklaringen afgelegd in het grote liquidatieonderzoek-Marengo rond hoofdverdachte Ridouan Taghi. En in mei bracht het OM per ongeluk een foto naar buiten van een andere kroongetuige, Tony de G., die getuigt tegen motorclub Caloh Wagoh.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OM biedt excuses aan voor opnieuw verspreiden foto Nabil B.
Sluiten