Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 dec 2019 / 09:44 uur

‘THC-gehalte in wiet moet omlaag’

Verslavingsartsen pleiten in overgrote meerderheid voor een maximering van het THC-gehalte in wiet. Dat gehalte van deze belangrijkste stof in cannabis, die zorgt dat iemand zich high voelt, is nu gemiddeld 16 procent.

Dat percentage zou naar 10 of zelfs 5 procent moeten, blijkt uit een rondgang onder leden van de Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN) die het programma De Monitor (KRO-NCRV) heeft uitgevoerd.

Afspraken

De boodschap van de verslavingsartsen gaat lijnrecht in tegen de afspraken die ministers Ferd Grapperhaus en Bruno Bruins hebben gemaakt voor een wietexperiment. Daarbij wordt het THC-gehalte ongemoeid gelaten, ondanks waarschuwingen eerder dit jaar van een aantal psychiaters.

Binnenkort gaat het experiment van start: in tien gemeenten wordt legaal geteelde cannabis verkocht in coffeeshops. Een adviescommissie is bezorgd dat de proef zal leiden tot normalisering van cannabisgebruik, omdat het de indruk kan wekken dat cannabis veilig is en niet schadelijk voor de gezondheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘THC-gehalte in wiet moet omlaag’
Sluiten