Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 dec 2019 / 15:35 uur

Sydney is omgeven door vuur, inwoners moeten thuis blijven

Inwoners van Sydney met vakantieplannen, doen er beter aan thuis te blijven. De stad verlaten met de auto is gevaarlijk door de bosbranden in het gebied, zegt de politie.

Veel belangrijke wegen, zoals de hoofdweg naar de hoofdstad Canberra zijn ook afgesloten vanwege de branden rond de metropool. Alleen al op zaterdag zijn er zeker twintig panden in vlammen opgegaan. Een man in de regio wordt vermist.

Noodtoestand

Afgelopen week vroeg de premier van de zwaar getroffen deelstaat New South Wales, Gladys Berejiklian, de bewoners van de brandende regio langs de zuidoostkust de kerstdagen niet weg te gaan. Ze riep een noodtoestand uit die donderdag afloopt.

Het is zomervakantie in Australië. Veel mensen nemen politici niet in dank af dat ze er wel op uit trekken. De Australische premier Scott Morrison is vervroegd teruggekomen van zijn vakantie op Hawaï, nadat hij zijn verontschuldigingen voor zijn afwezigheid had aangeboden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sydney is omgeven door vuur, inwoners moeten thuis blijven
Sluiten