Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 dec 2019 / 09:44 uur

Gearresteerde demonstranten Greenpeace Schiphol weer vrijgelaten

De actievoerders van Greenpeace die zaterdag door de marechaussee werden aangehouden zijn weer vrijgelaten.

Volgens een woordvoerder werden de laatsten zaterdagavond naar huis gestuurd. In totaal hield de marechaussee 25 mensen aan. Zij maken een dossier op over de aanhoudingen. Het Openbaar Ministerie (OM) bepaalt of mensen worden vervolgd.

Een paar honderd demonstranten hadden zich zaterdagochtend verzameld in Schiphol Plaza, maar ze hadden geen toestemming om daar actie te voeren. Omdat de meesten, ondanks een oproep daartoe, weigerden te vertrekken, werden ze door marechaussees uit de hal verwijderd. Daarbij zijn de arrestaties verricht.

Hervat

Met de actie wilden de klimaatactivisten een klimaatplan van de luchthaven afdwingen. De manifestatie van Greenpeace wordt zondag hervat op het plein voor Schiphol Plaza. Mochten er demonstranten terugkeren in Plaza, dan zal er volgens de loco-burgemeester van Haarlemmermeer Jurgen Nobel weer worden ingegrepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gearresteerde demonstranten Greenpeace Schiphol weer vrijgelaten
Sluiten