Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Burgemeester Arnhem tevreden over verloop kickboks-spektakel

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is tevreden over het verloop van het Glory-kickboksevent zaterdagavond in het GelreDome. „Arnhem liet zich gisteren van z’n beste kant zien.”

„We kijken terug op een prachtig sportspektakel. Glory en de hulpdiensten verdienen een groot compliment. Net als de bezoekers. Met elkaar hebben we er een onvergetelijke avond van gemaakt", schrijft de burgemeester op Twitter.

Strenge maatregelen

De gemeente vreesde voor ongeregeldheden in de stad op de dag van de wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Er waren daarom strenge maatregelen van kracht rond het evenement, waar zo’n 30.000 mensen op af waren gekomen.

De politie mocht zaterdag preventief fouilleren, om te voorkomen dat er wapens mee naar binnen zouden worden genomen. Volgens de politie waren er aanwijzingen dat „personen met antecedenten op het gebied van geweld en wapens” het gala gaan bezoeken.

Parkeeroverlast

Tegen Omroep Gelderland zegt Marcouch dat er ook streng is opgetreden tegen parkeeroverlast. Volgens hem zijn er een paar honderd bekeuringen uitgeschreven voor foutparkeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.