Metro
Metro Sport 22 dec 2019 / 12:30 uur

3,5 miljoen mensen aan de buis gekluisterd voor Rico vs Badr

Ruim 3,5 miljoen mensen keken zaterdagavond naar de ‘kickbokswedstrijd van de eeuw’. Hari leek de sterkste, maar moest opgeven met een enkelblessure.

De tweede Rico vs. Badr in drie jaar tijd liep opnieuw uit op een anticlimax. In de derde ronde moest Hari opgeven vanwege een enkelblessure. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Verhoeven was ook maar mondjesmaat blij met het behouden van zijn wereldtitel. „Het is dubbel. Ik denk dat mijn plan werkte, maar zo wil je niet winnen. Ik had veel gelukkiger geweest als het anders was gegaan. Dit is voor mij ook niet goed.”

3,5 miljoen mensen aan de buis gekluisterd  voor Rico vs Badr
In de derde ronde moest Hari opgeven vanwege een enkelblessure. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. /ANP

Opschudding tijdens persconferentie

Na afloop ontstond er nog opschudding tijdens de persconferentie die Verhoeven gaf. Hesdy Gerges stond op en riep „Hij was gewoon beter!” En dat kon de wereldkampioen niet goed hebben.

Hij reageerde furieus op de opmerking. „Je moet je mond houden en gewoon je handschoenen aantrekken. Dan sla ik jou ook de hele ring door!” De trainer van Verhoeven, Dennis Krauweel, greep de situatie aan om een gevecht tussen de twee te laten plaatvinden, maar dat zag Verhoeven niet zitten. „Dat is helemaal geen wedstrijd. Ik heb hem al twee keer verslagen. Ga in een hoekje zitten en lekker met jezelf bezig zijn. Aandachtszoeker”, aldus Verhoeven tegen Gerges.

https://www.youtube.com/watch?v=eVlkSX2xsDY

Andere wedstrijden ook populair

De wedstrijd die aan deze titanenstrijd voorafging, tussen de Nederlander Luis Tavares en de Fransman Stéphane Susperregui, trok 2,2 miljoen kijkers.

Ook andere kickbokswedstrijden van dit Glory-evenement in het Arnhemse Gelredome waren populair: de uitzendingen op Veronica van het sportfestijn beslaan de nummers 1, 2, 3, 5 en 6 in de kijkcijfertop-25 van Stichting KijkOnderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
3,5 miljoen mensen aan de buis gekluisterd voor Rico vs Badr
Sluiten