Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Boeren ondersteunen Serious Request ‘op ludieke manier’

Boeren gooien het actievoeren over een andere boeg. Vanaf vrijdag starten ze namelijk met een nieuwe, ludieke actie. Het hele weekend volgen tientallen agrariërs met hun tractoren de delegatie van 3FM Serious Request, die voor het goede doel van Goes naar Groningen loopt. 

De tractoren worden verlicht en versierd, meldt boerengroep Agractie.

Ludieke ondersteuning

„We willen de actie van Serious Request op een ludieke manier ondersteunen", zegt Bart Kemp van Agractie. Het is de bedoeling dat tussen de vijf en tien tractoren 3FM volgen.

De radiopresentatoren vertrekken vrijdag om 07.00 uur vanuit Waalwijk richting Den Bosch. Het is de bedoeling dat zij via verschillende plaatsen zondagavond aankomen in Raalte. Tractoren volgen diezelfde route. „We hebben nu tussen de twintig en dertig aanmeldingen", zegt Kemp. „Het kan zijn dat tractoren later op de route pas aansluiten."

Serious Request

De tweede editie van Serious Request: ‘The Lifeline’ is woensdag 18 december in Goes begonnen en duurt – als alles volgens planning verloopt – tot kerstavond, wanneer de dj’s aankomen op de Ossenmarkt in Groningen.

Voor de inzamelingsactie lopen drie dj-teams 500 kilometer in estafettevorm van Zeeland naar Groningen. Ondertussen maken ze live een radioshow en bezoeken ze acties van luisteraars. Belangstellenden kunnen dit jaar zelfs een of meerdere estafettes meelopen.

Onderweg kan iedereen doneren in de collectebussen op de rug van de dj’s. In één dag tijd werd dit jaar al 342.000 euro opgehaald. Met de opbrengst kan het Rode Kruis slachtoffers van mensenhandel helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Boeren ondersteunen Serious Request ‘op ludieke manier’
Sluiten