Metro
Metro Nieuws 17 nov 2019 / 14:31 uur

Vrouw vliegt wereld over zodat hond niet wordt opgegeten

Een Britse vrouw is helemaal naar Zuid-Korea gevlogen om te voorkomen dat een hond werd opgegeten. Het dier was al toegetakeld door een slager, daardoor miste hij zijn poten, melden Britse media.

Rafi Sahin, uit Londen, was al sinds 2017 op zoek naar een hond die zij kon adopteren. Ze had contact opgenomen met verschillende goede doelen, maar ze kreeg steeds een nee te horen.

Op een dag las de 33-jarige vrouw uit Londen een artikel over het Yulin Dog Meat festival in China en zo kwam ze op een website van CARE terecht – een Koreaanse organisatie die honden redt die de hondenvleeshandel overleven. Daar werd ze verliefd op Jindol: een Koreaanse Jindo waarvan de achterpoten waren afgehakt en die op straat werd gevonden, ‘uitgehongerd en doodsbang voor mensen’.

Zes maanden wachten

Ze zocht contact met het bureau en zo begon het adoptieproces. Het goede doel was eerst verrast, omdat zij dachten dat de handicap van de hond haar zou afschrikken. Na zes maanden vaccinaties, gezondheidscontroles en inspecties kon Rafi het beestje in haar armen sluiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw vliegt wereld over zodat hond niet wordt opgegeten
Sluiten