Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 nov 2019

Twee treinen mogelijk beschoten in Tilburg

Twee treinen zijn mogelijk beschoten op het traject tussen Tilburg en Breda. Er zijn geen gewonden gevallen. Een van de treinen staat in Breda. Van deze trein zijn vijf ruiten gesneuveld.

Op het station van Eindhoven is een trein binnengereden met één kapotte ruit. De politie laat weten dat ze serieus rekening houdt met twee schietincidenten. NS-topman Roger van Boxtel reageerde op Twitter op de incidenten. „Mensen die conducteurs of hulpverleners neerslaan, mensen die treinen beschieten. Daders opsporen en fors straffen: dit moet stoppen!!", aldus Van Boxtel.

Opeens stonden we stil

Volgens de inzittenden hadden de passagiers in de trein weinig door totdat de rem er plotseling opging. „Opeens stonden we in Breda stil. Ik heb niet gemerkt dat we werden beschoten”, zegt een van hen tegen Omroep Brabant. „Toen we stilstonden kwam de machinist in onze coupé en hij riep om dat we mogelijk waren geraakt door een kogel. Iedereen moest de trein uit omdat de ramen nog konden barsten.”

„Buiten sprak ik een passagier die aan het raam zat. Hij vertelde mij dat vijf minuten voor Breda het raam opeens begon te scheuren", vervolgt hij. „Vanaf het perron zie je duidelijk kleine gaatjes in de ramen. Ook in het metaal van de trein zitten gaten. Het is duidelijk iets van een kogel."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Twee treinen mogelijk beschoten in Tilburg
Sluiten