Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 nov 2019 / 20:34 uur

‘Koppenschoppen’ in Gorinchem gevolg van groepsruzie

De beelden van de zogenaamde kopschoppers in Gorinchem zijn deze week heel Nederland doorgegaan. Vrienden van de slachtoffers doen nu hun verhaal.

Volgens de jongens gaat het niet om random terreur, maar is het een uit de hand gelopen ruzie tussen een groep autochtone vrienden en een groep vrienden met een Marokkaanse achtergrond. Dat melden ze tegenover RTV Rijnmond.

Kontknijper

Aanleiding zou een incident op de kermis zijn geweest. Een van de jongens uit de ‘Nederlandse groep’, zou de vriendin van een van de Marokkaanse jongens in de kont hebben geknepen. Hieruit zou vervolgens een ruzie tussen de groepen zijn ontstaan.

Op het moment dat de vriend van het meisje later in het park verhaal ging halen, ontstond er een gevecht, waarna de groep hem al snel bijviel. Naar aanleiding van die vechtpartij zouden ook de twee daaropvolgende zijn ontstaan. De politie erkent dit verhaal, al onderzoekt het nog of er andere redenen meespelen.

Superrustig

Volgens de jongens zijn er doorgaans zelden vechtpartijen in de Zuid-Hollandse stad. „Het is hier normaal superrustig. We proberen het ook voor omwonenden rustig te houden. Dan komt die groep in een keer en die gaat er op inbeuken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Koppenschoppen’ in Gorinchem gevolg van groepsruzie
Sluiten