Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 nov 2019

Slachtoffer Britse koeltruck verbleef in Nederland

Een van de 39 Vietnamese slachtoffers die vorige maand dood werden aangetroffen in een koeltruck in Engeland, verbleef voor zijn noodlottige oversteek in Nederland.

Dat bevestigt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in het AD na onderzoek van radioprogramma Argos. De minderjarige jongen liep in Nederland weg uit een extra beschermde opvanglocatie voor kwetsbare asielzoekers.

Vijf andere jongeren

De jongen zou zijn verdwenen uit een Limburgse opvang. Mogelijk liep hij op 16 augustus weg met vijf andere Vietnamese jongeren. Het COA wil volgens het AD niet bevestigen of de jongen deel uitmaakte van die groep. „Maar het spreekt voor zich dat dit een groot drama is”, zegt een woordvoerder.

De koeltruc met de lichamen werd op 23 oktober op een bedrijfsterrein in het Engelse Grays aangetroffen. Hoe de migranten in de koeltruck zijn geklommen, is nog niet duidelijk. Door de kou en een gebrek aan zuurstof kwamen de migranten om het leven. Eén van de slachtoffers stuurde nog een bericht aan haar moeder vanuit de truck: „Het spijt me, mam. Mijn reis zal niet slagen. Mam, ik hou zo veel van je. Ik sterf omdat ik geen adem krijg.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Slachtoffer Britse koeltruck verbleef in Nederland
Sluiten