Ista van Galen
Ista van Galen Nieuws 9 nov 2019 / 21:24 uur

Jongen van 9 behaalt in recordtijd bachelordiploma

De 9-jarige Laurent Simons behaalt binnenkort in recordtijd zijn bachelordiploma Electrical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Dat is nog nooit vertoond.

Het wonderkind gaat zo snel door de opleidingen heen, dat hij na het behalen van zijn diploma zal worden vermeld in het Guinness Book of World Records.

Studeren op hoog tempo

Leren blijkt zeker geen uitdaging voor Laurent. Op zijn zesde ging hij al naar de middelbare school, om deze vervolgens twee jaar later al af te ronden. Om het tussendoor wat interessanter voor hem te maken, mocht hij als 7-jarige als onderzoeker een onderzoekstraject aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam beginnen.

In de zomer heeft de jongen, als jongste cursist ooit, zomercursussen voor hoogbegaafde kinderen gevolgd aan instituten als Standford en Fairfield University in de Verenigde Staten.

Na het halen van zijn diploma begon Laurent als negenjarige met de studie Electrical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. In plaats van de drie jaar die je normaal over deze bachelor doet, zal de jongen hem afronden in een jaar.

Afgestudeerd

Het is niet duidelijk wat hij precies gaat doen nadat hij is afgestudeerd. Wel is er bekend dat er een delegatie van Amerikaanse universiteiten naar Nederland komt. Zij zullen dan met de Technische Universiteit Eindhoven kijken of er voor het wonderkind een mogelijkheid is voor een samenwerking.

Reageer op artikel:
Jongen van 9 behaalt in recordtijd bachelordiploma
Sluiten