Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 nov 2019 / 19:40 uur

Grip 3-situatie op Schiphol opgelost, onderzoek gaat verder

De Koninklijke Marechaussee onderzoekt een verdachte situatie in een vliegtuig op Schiphol. 

Meerdere hulpdiensten zijn uitgerukt naar Schiphol. Er is opgeschaald naar GRIP 3. Die wordt afgekondigd bij een ernstige situatie die grote gevolgen kan hebben voor de bevolking. De woordvoerders van Schiphol en de marechaussee kunnen op dit moment (20.22 uur op 6 november) nog altijd niet exact zeggen wat er aan de hand is.

D-pier

Wel is bekendgemaakt dat de piloot van het toestel op de D-pier zou tijdens het boarden op de noodknop hebben gedrukt. Dit zou er op kunnen duiden dat er een kaping of gijzeling plaatsvond. Het boarden werd abrupt gestopt.

Om 20.40 werd bekend dat de situatie was opgelost en dat al het personeel en de passagiers veilig van boord zijn gehaald. Het onderzoek van de veiligheidsdiensten loopt nog altijd.

Vals alarm

De Spaanse vliegtuigmaatschappij Air Europa laat weten dat het om een van hun toestellen ging en dat het een vals alarm betrof. De piloot, die naar Madrid had moeten vliegen, zou het alarm per ongeluk hebben laten afgaan.

Utrecht

Het station Utrecht Centraal is even ontruimd geweest, maar dit bleek loos alarm. Volgens een woordvoerder van ProRail heeft iemand ten onrechte de handbrandmelder ingedrukt, waarna het ontruimingsalarm afging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grip 3-situatie op Schiphol opgelost, onderzoek gaat verder
Sluiten