Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 3 nov 2019 / 07:29 uur

Dreigende man met bijl gedood door politie

Een man die een persoon heeft bedreigd met een bijl in de Duitse plaats Hoppstädten is doodgeschoten door de politie. De man had ook met de bijl op de auto van de bedreigde persoon ingeslagen.

Het incident vond plaats bij een sportpark in Hoppstädten. Een speciaal politieteam ging geholpen door een helikopter op zoek naar de man. Een eerste zoekactie leverde niets op, maar een tip van een getuige leidde ertoe dat de politie de man op het spoor kwam. Vlakbij een tennisveld schoten agenten de man uiteindelijk dood.

Verdacht gedrag

In de Noord-Duitse plaats Lübeck schoot de politie een 52-jarige man dood. De politie kwam ter plekke na een melding van een vader die zich beklaagde over het verdachte gedrag van een man tegenover de jonge dochter van de getuige.

Toen de politie de verdachte gevonden had, kwam het tot een schotenwisseling. „De verdachte heeft op een agent geschoten", aldus een politiewoordvoerder. Er zijn geen agenten gewond geraakt bij het schietincident. De verdachte werd wel geraakt en werd kort na de schietpartij dood gevonden nabij een park.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dreigende man met bijl gedood door politie
Sluiten