Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 8 okt 2019 / 12:29 uur

Tieners pogen pedofiel te pakken, man gaat ervandoor met ‘lokaas’

Een groepje tieners in de Verenigde Staten hoopte een pedofiel te ontmaskeren. Hun actie liep echter iets anders af dan ze vooraf had ingeschat.

Twee zeventienjarigen en een achttienjarige uit Californië hadden online contact gekregen met een man die vertelde dat hij seks zocht met een minderjarig meisje. Daarop besloten ze in actie te komen.

Ontmaskeren

„Ze hoopten hem te ontmaskeren en de informatie aan de autoriteiten door te spelen, zodat hij vervolgd zou worden”, aldus David LaDieu van de politie van San Diego County tegenover The San Diego Union-Tribune.

De tieners hadden afgesproken vlakbij een Starbucks met een 32-jarige man die zichzelf uitgaf onder de naam Robert Dreyfus. Een van de zeventienjarigen was het lokaas en begon met hem te praten, maar daar ging het mis.

Kidnapping

Hij wist haar te overtuigen mee te gaan naar haar auto, waarna hij – zonder toestemming van haar – met haar in de auto wegreed. Zij stuurde direct haar vrienden berichten, die op hun buurt de politie belden.

De agenten wisten ‘Dreyfus’ via zijn mobiel te bereiken en hem over te halen om drie kilometer verderop stil te gaan staan. Daar werd het meisje ongedeerd uit de auto gehaald. De man is ingerekend door de politie en wordt onder meer verdacht van kidnapping het versturen van een schadelijke boodschap naar een minderjarige en het contact zoeken met een minderjarige met het doel om een misdrijf te begaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tieners pogen pedofiel te pakken, man gaat ervandoor met ‘lokaas’
Sluiten