Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 8 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

‘Thunberg-pop’ opgehangen aan brug in Rome

Onbekenden hebben in Rome een op de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg lijkende pop met het hoofd in een strop aan een brug gehangen. Justitie in de Italiaanse hoofdstad is een onderzoek begonnen om de daders te achterhalen.

Op de pop met twee vlechten waren de woorden ‘Greta is uw God’ te lezen. Van diverse kanten is geschokt op de actie gereageerd. De lokale autoriteiten spreken van zware bedreigingen. Burgemeester Virginia Raggi van Rome noemde het incident schandalig.

Heldere geesten

De verantwoordelijkheid voor het ophangen van de pop is opgeëist door een club die zich de Heldere Geesten noemt, aldus Italiaanse media dinsdag.

Thunberg is de laatste maanden flink in het nieuws geweest vanwege haar activisme, onder andere op de voorbije VN-top gaf ze een veelbesproken speech. Haar naam valt ook steeds vaker als het gaat om de Nobelprijs voor de Vrede, die later deze week wordt uitgereikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Thunberg-pop’ opgehangen aan brug in Rome
Sluiten