Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 okt 2019 / 14:54 uur

Man in Oslo steelt ambulance en rijdt in op mensen

UPDATE: Een gewapende man heeft dinsdag in Oslo een ambulance gestolen en verscheidene mensen aangereden terwijl hij wegreed. Vijf mensen raakten lichtgewond, onder wie twee baby’s. De man werd aangehouden nadat de politie schoten op het voertuig had afgevuurd, zei de politie in de Noorse hoofdstad.

Er is niet gezegd of het incident een aanslag was. „We hebben momenteel geen informatie die aangeeft dat dit verband houdt met terreur", schreef de politie van Oslo op Twitter. Volgens de krant Aftenposten droeg de kaper van de ambulance een groene militaire broek en een camouflagejas.

De politie hield later een tweede verdachte aan, een vrouw „die onder invloed leek te zijn". Volgens het Noorse TV2-kanaal is de gearresteerde man in de dertig en de gezochte vrouw in de twintig. Beide zijn Noorse onderdanen en bekend bij de politie.

Oorspronkelijk bericht

In Oslo heeft een man met een wapen een ambulance gestolen en is hij ingereden op mensen. Voor zover bekend zijn er geen doden gevallen.

Wel raakten drie mensen gewond, onder wie een tweeling van zeven maanden oud. „Twee baby’s raakten gewond nadat de gekaapte ambulance een gezin had geraakt. Het is een tweeling, zeven maanden oud, ze worden behandeld," vertelt een woordvoerder van het Universitair ziekenhuis van Oslo.

Opgepakt

Er is niet gezegd of het incident een opzettelijke aanslag was. „Een gewapende man stal een ambulance en reed een aantal mensen aan. We hebben hem nu", zei een woordvoerder van de politie. De man werd aangehouden nadat de politie schoten op het voertuig had afgevuurd. De verdachte raakte niet ernstig gewond, zei de politie in de Noorse hoofdstad.

Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis waren twee ambulances betrokken bij het incident. „Eén werd gestolen door een gewapend persoon. Enkele minuten later slaagde een van onze andere ambulances erin het gekaapte voertuig te stoppen door ertegen aan te botsen. Toen kwam de politie en pakte hem", zei hij.

Camouflagejas

Volgens de krant Aftenposten droeg de kaper van de ambulance een groene militaire broek en een camouflagejas. Behalve een vrouw met een kinderwagen zou een ouder echtpaar ook geraakt zijn. Die zouden ongedeerd gebleven zijn.

https://www.facebook.com/watch/?v=2439269872777497

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man in Oslo steelt ambulance en rijdt in op mensen
Sluiten