Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 okt 2019 / 15:19 uur

Rechtbank: Vader mag zoon (7) niet verbieden als meisje te leven

De rechtbankjury van Texas heeft besloten dat een vader zijn zoon niet mag verbieden om als meisje door het leven te gaan. De jury besliste dat hij geen voogdij krijgt over zijn twee zoons.

De tweeling James en Jude Younger zijn geboren met behulp van IVF en een eiceldonor. Moeder Anne Georgulas heeft dus geen biologische band de twee zoons, maar in tegenstelling tot vader Jeffrey Younger staat ze wel achter de geslachtsverandering van haar zoontje James.

Luna

De zevenjarige jongen weet nu al zeker dat hij als meisje (Luna) door het leven wil. Zijn moeder steunt de overgang en de chemische castratie en het beginnen van de behandeling met vrouwelijke hormonen. Doordat de jury de volledige voogdij over hun kinderen aan haar heeft gegeven, kan hij dat proces niet langer hinderen.

Toch zijn er nog vraagtekens over of de overgang nu al zou moeten plaatsvinden. Verschillende experts betoogden vorige week in de rechtbank dat James wel erg jong is. „Er is nog altijd een zeker gebrek aan vastheid in zijn gedachten. Hij gaf geen blijk van belangrijke psychologische problemen”, zo sprak een van hen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rechtbank: Vader mag zoon (7) niet verbieden als meisje te leven
Sluiten