Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 okt 2019 / 20:04 uur

Duitse liet zoon (6) meedoen aan IS-training en excecutie bijwonen

Net zoals vanuit Nederland zijn er ook vanuit Duitsland mensen naar het IS-gebied afgereisd. Daartoe behoort ook een moeder Carla-Josephine S., die haar zoontje kennis liet maken met de gewoonten van de IS.

De vrouw vertrok in 2015 toen haar man aan het werk was tegen zijn zin in naar het kalifaat. Hun kinderen, waaronder een zoon van pas zes jaar oud, werden gedwongen om mee te doen aan de trainingen die IS verzorgde. Ook moesten ze een openbare excecutie bijwonen.

Wapenskills

De kinderen werd geleerd om te gaan met wapens en wacht te lopen. Toen de zoon tegen zijn moeder openlijk twijfelde over wat hij leerde, gaf ze hem aan bij de religieuze politie van IS. Lange tijd overleefde het gezin alle raketaanvallen, maar in 2018 kwam het jongste kind toch om bij een aanval.

In april van dit jaar werd ze door Duitsland teruggehaald, waarna het openbaar ministier Düsseldorf haar zaak direct onder de loep nam. Nu de aanklacht is opgesteld, is het afwachten wanneer S. voor de rechtbank moet verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse liet zoon (6) meedoen aan IS-training en excecutie bijwonen
Sluiten