Metro
Metro Nieuws 13 okt 2019 / 14:17 uur

Californië heeft primeur met verbod op bont

Californië verbiedt als eerste Amerikaanse staat de productie en verkoop van nieuw bont.

De grote steden Los Angeles en San Francisco hadden al een verbod, maar binnenkort is het taboe in de hele staat. Californië verbiedt daarnaast het gebruik van wilde dieren, zoals beren en tijgers, in circussen. Het verbod gaat van start in 2023, dat schrijft The Washington Post zondag.

Het verbod op de handel in bont geldt niet voor tweedehands producten en producten voor religieuze doeleinden. Daarnaast blijft de verkoop van leer, hondenbont, kattenbont en koeien-, schapen- en geitenhuiden toegestaan.

Dit geldt ook voor huiden die geconserveerd zijn door middel van taxidermie (het opzetten van dieren).

Zwarte markt

De bont-industrie waarschuwt dat de staat juist hierdoor een zwarte markt creëert. Bovendien vinden zij dat het verbod de opmaat is naar meer verboden volgens „een radicale veganistische agenda die bepaalt wat we dragen en eten".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Californië heeft primeur met verbod op bont
Sluiten