Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 okt 2019 / 17:54 uur

Advocaat Taghi stopt, noemt proces ‘oneerlijk’

De advocaat van de voortvluchtige Ridouan Taghi, Inez Weski, stopt per direct met zijn verdediging. Weski noemt het liquidatieproces Marengo, waarin Taghi hoofdverdachte is, geen eerlijk proces.

Dat zegt de raadsvrouw maandag in een interview met EenVandaag. Ze vindt dat ze van de rechtbank onvoldoende onderzoek mag doen naar de verklaringen van de kroongetuige en de geheime berichten die verdachten naar elkaar stuurden.

Derk Wiersum

„De beslissing is nu dat deze verdediging, de verdediging neerlegt. We laten het over aan de rechtbank", zegt Weski.

Taghi staat achter haar stap. „Het is niet een breuk met mijn cliënt, maar een breuk met dit proces", aldus Weski. „We willen de stukken zien, we willen niet een half dossier. En dan krijg je een klein plakje te zien en en daar moet je het mee doen. Het is nu aan de rechtbank: laat het zien."

Weski heeft de beslissing genomen voordat op 18 september in Amsterdam advocaat Derk Wiersum werd vermoord, stelt ze. Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het geruchtmakende liquidatieproces Marengo. Voor de opsporing van hoofdverdachte Taghi is een beloning van 100.000 euro uitgeloofd.

Proces

Volgens een woordvoerder van het Landelijk Parket kan het proces ‘gewoon doorgaan’. Verder verwijst hij naar de rechtbank Amsterdam. Een woordvoerder van de rechtbank zegt op de hoogte te zijn van het besluit van Weski, maar inhoudelijk kan hij er verder niets over zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Advocaat Taghi stopt, noemt proces ‘oneerlijk’
Sluiten