Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 sep 2019 / 14:53 uur

Man die dorpsgenoot doodstak krijgt lagere straf

Een 31-jarige man uit Cuijk, die in oktober 2016 een dorpsgenoot doodstak in diens woning, heeft in hoger beroep een veel lagere straf gekregen. Het gerechtshof in Den Bosch kwam tot zes jaar en negen maanden celstraf, terwijl de rechtbank de man eerder nog had veroordeeld tot elf jaar.

Vechtpartij dag later opgebiecht

De twee mannen hadden tijdens het fatale bezoek veel alcohol gedronken toen ze ruzie kregen. Het latere slachtoffer zou als eerste een mes hebben gepakt en de verdachte geraakt hebben in zijn elleboog. In een worsteling die ontstond, draaide de verdachte het mes om en stak het slachtoffer in zijn buik. Toen het slachtoffer op de grond lag, heeft de verdachte nog een aantal keer op hem ingestoken. De verdachte had dit een dag na de vechtpartij opgebiecht aan een vriend.

Geen zelfverdediging

Mede op basis van zijn verklaring vond het hof niet dat de verdachte niet handelde uit zelfverdediging. Wel was het hof van mening dat de verdachte niet in deze situatie terecht was gekomen als het slachtoffer hem niet als eerste had aangevallen. Daarnaast is er geen stoornis of een gewelddadig karakter vastgesteld bij de verdachte, waardoor de kans op herhaling volgens het hof klein is en een kortere straf kan worden opgelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man die dorpsgenoot doodstak krijgt lagere straf
Sluiten