Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Dodental orkaan Dorian op de Bahama’s stijgt

Het dodental door orkaan Dorian op de Bahama’s is gestegen van zeven naar twintig. Dat heeft de Bahamaanse minister van Gezondheidszorg Duane Sands bekendgemaakt in gesprek met Amerikaanse media.

70.000 mensen hulp nodig

Daarnaast hebben nog zeker 70.000 Bahamanen direct hulp nodig nadat de orkaan voor veel schade op de eilanden heeft gezorgd. De Verenigde Naties zeggen dat deze mensen direct schoon drinkwater, eten, medicijnen en onderdak nodig hebben. Op de Bahama’s wonen 400.000 mensen.

„We zitten middenin een van de grootste crises ooit in ons land en we verwachten dat nog meer mensen overlijden", aldus premier Hubert Minnis.

Noodhulp

De VN heeft 1 miljoen dollar vrijgegeven voor noodhulp aan het land. De storm is woensdag volledig weggetrokken van de eilandengroep, waar de gevolgen nog goed te zien zijn. Het water staat op sommige plekken op de Bahama’s enorm hoog. Sommige huizen staan volledig onder water.

De storm trekt langs de Amerikaanse oostkust. Daar is de noodsituatie afgekondigd voor de staten Georgia, North Carolina en South Carolina. Naar verwachting komt Dorian daar donderdag of vrijdag aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.