Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Blussende brandweerman krijgt kopstoot

Een brandweerman van het korps Gooi en Vechtstreek is zaterdagavond bij het blussen van een grote brand in Bussum mishandeld door een omstander.

De brandweerman was bezig met het afladen van een container en waarschuwde de man voor gevaar omdat hij niet op veilige afstand stond. Hij kreeg daarop een kopstoot, meldt de brandweer.

Aanhouding

De brandweerman raakte gewond en moest onderzocht worden in een ziekenhuis, waar hij ook de nacht moest doorbrengen. Hij maakt het volgens zijn werkgever zondag „naar omstandigheden goed". De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van de mishandeling.

Helpen, niet vechten

Brandweercommandant John van der Zwan is boos over de mishandeling: „Geweld valt altijd af te keuren, maar geweld tegen een hulpverlener is al helemaal onacceptabel. Het is onbegrijpelijk dat dit nog gebeurt! Gelukkig is de betreffende man aangehouden en wij hebben uiteraard aangifte gedaan. Het moet duidelijk zijn dat je met je handen van onze mensen afblijft! We komen om te helpen en niet om te vechten!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.