Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 sep 2019 / 12:59 uur

Dam tot damloop afgelast vanwege hitte

De laatste groepen die zondag zouden starten met de Dam tot Damloop, mogen niet vertrekken. De organisatie heeft de hardloopwedstrijd stilgelegd vanwege de warmte.

Het besluit is genomen na overleg met politie, hulpdiensten en de gemeente. „Het gaat om enkele duizenden van de in totaal 45.000 lopers", aldus een woordvoerder.

Tijdens de hardloopwedstrijd tussen Amsterdam en Zaandam zijn al tussen de tien en twintig deelnemers in koelbaden gezet. Die zijn bedoeld om oververhitte lopers snel af te kunnen koelen, waardoor het risico op ernstig letsel sterk wordt verminderd.

Deelnemers terug

De laatste groep zou om 14.55 uur starten. Op het laatste moment heeft de organisatie besloten dat de groep niet mocht beginnen. Deelnemers die bij de start staan, worden verzocht naar het station te gaan, meldt AT5. „Wij hebben geen toestemming van de medische diensten voor de laatste starten, wij hopen op uw begrip”, wordt daar ook omgeroepen. Op borden is te zien dat de wedstrijd niet verder doorgaat.

De mensen die nog aan het lopen zijn, mogen de route tot nu toe wel gewoon uitlopen.

De Dam tot Damloop begon zondagochtend net na tien uur. De professionele renners mochten starten. Daarna ging de run voor amateurs van start. De deelnemers vertrekken steeds in verschillende groepen vanaf Amsterdam naar Zaandam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dam tot damloop afgelast vanwege hitte
Sluiten