Metro
Metro Nieuws 23 aug 2019 / 19:40 uur

Wannabe influencer in de schulden na Insta-vakantie

Duizenden euro’s besteedde de 27-jarige Fiona Melbul aan haar geweldige Instagram-vakantie, om er maar een beetje bij te kunnen horen. Ze wilde haar vrienden jaloers maken met een fantastische vakantie. Alleen had ze daar helemaal geen geld voor. Nu heeft ze zo’n 12.000 euro aan schuld en woont ze weer bij haar ouders.

Jaloerse reacties

Melbul geeft Instagram de schuld van haar forse creditcard rekening, vertelt ze aan het Australische A Current Affair. „Je neemt tien of twintig foto’s tot je de perfecte hebt, plaatst die op social media en dan wacht je tot je vrienden het zien. Hun jaloerse reacties… Ik voel me er echt goed door”, vertelt de 27-jarige.

Melbul had het gevoel dat ze van alles miste en dat vond ze erger dan in de schulden zitten. Dus nam ze een lening en vertrok ze voor zes weken naar de Verenigde Staten. „Mijn broer zei dat hij naar Disneyland ging en ik zei dat hij niet zonder mij kon gaan. Toen heb ik een lening afgesloten."

Terug naar ouders

De vakantie kostte zo’n 8.000 Australische dollars, bijna 5.000 euro. Melbul schat dat één foto van haar in Disneyland bij elkaar – met alle kosten van de reis erbij opgeteld – zo’n 10.000 heeft gekost. Die fantastische foto leverde haar een totaal van achttien likes en drie comments op.

Echt rooskleurig loopt het Instagramverhaal van Melbul niet af. Het limiet van haar creditcard (20.000 dollar) was op een gegeven moment bereikt en om er weer een beetje financieel bovenop te komen, zijn zij en haar partner weer bij haar ouders gaan wonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wannabe influencer in de schulden na Insta-vakantie
Sluiten