Metro
Metro Nieuws 23 aug 2019 / 18:36 uur

Restaurant gesloopt nadat eigenaar toeristen aanviel

Albanië zit als vakantiebestemming in de lift en het land wil zich dan ook positief profileren naar de buitenwereld. Wie het toerismevriendelijke imago van het land besmeurt, kan keiharde sancties verwachten. Dat ondervond een restauranteigenaar die Spaanse toeristen lastig viel.

Een paar dagen geleden viel de woedende Albanese eigenaar van een strandrestaurant de huurauto van enkele ontevreden Spaanse toeristen aan. Op de beelden, gefilmd door de reisgids van het gezelschap, is te zien hoe de agressieve man de voorruit van de wagen met de hand verbrijzelt, terwijl de verschrikte toeristen in de auto toekijken.

De beelden van het incident, dat plaatsvond in de populaire toeristische bestemming Porto-Palermo, gingen de wereld rond. Slechte reclame, zeker nu het toerisme in Albanië in de lift zit, kan het land missen als kiespijn – zo moeten de Albanese autoriteiten gedacht hebben. Ze verontschuldigden zich bij de Spaanse toeristen en premier Edi Rama veroordeelde de daden van „de barbaar die onze Spaanse vrienden aanviel en de plechtige code van de Albanese gastvrijheid schond".

Geen vergunning

De 51-jarige restauranteigenaar werd gearresteerd en voor de rechter gedaagd wegens „het verbaal belagen van een groep Spaanse toeristen voor onbeduidende redenen, het beschadigen van hun auto en het toebrengen van lichte verwondingen", aldus de politie. Volgens Kokedhima reageerde hij zo agressief omdat de Spaanse klanten zijn restaurant zouden hebben verlaten zonder te betalen.

Intussen zijn de autoriteiten erachter gekomen dat het restaurant van Kokedhima drie jaar geleden gebouwd werd zonder officiële vergunning, en dat er zelfs nooit belastingen betaald zijn. Woensdag werd zijn zaak zonder pardon gesloopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Restaurant gesloopt nadat eigenaar toeristen aanviel
Sluiten