Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 19 aug 2019 / 15:38 uur

Ronaldo betaalde vermeend verkrachtingsslachtoffer

Cristiano Ronaldo heeft publiekelijk toegegeven dat hij 375.000 dollar aan zwijggeld heeft betaald aan de vrouw die beweert dat ze in 2009 door de voetballer is verkracht. Dat blijkt uit documenten in handen van TMZ Sports.

Kathryn Mayorga beweert het geld van Ronaldo in 2010 te hebben gekregen als onderdeel van een privé-regeling. Eerder meldde zij al dat ze een geheimhoudingsverklaring ondertekende waarin stond vastgelegd dat zij zou zwijgen over het vermeende incident.

De vermeende verkrachting

Mayorga beweert Ronaldo ontmoet te hebben in de nachtclub Rain in het Palms-hotel in juni 2009. Na het feest zou ze zijn meegegaan naar zijn penthouse-suite, waar de voetballer haar zou hebben verkracht.

Ze ging naar de politie, maar heeft daar nooit de naam van Ronaldo genoemd, al sprak ze wel van een grote stervoetballer. In 2018 – gesterkt door de #MeToo-beweging – besloot ze de zaak te heropenen en noemde ze zijn naam wel. Er werd een onderzoek naar Ronaldo ingesteld. Uiteindelijk werd besloten de voetballer niet aan te klagen, vanwege een gebrek aan bewijs. Ronaldo heeft de beschuldigingen altijd ontkend.

Mayorga heeft daarna een civiele rechtszaak tegen Ronaldo aangespannen, waarop ook de voetballer nieuwe stappen ondernam. Hij diende nieuwe rechtbankdocumenten in waarin hij de rechter vraagt om de zaak van tafel te vegen, omdat de twee een bindende overeenkomst hebben. Daarnaast claimt hij dat de zaak al lang verjaard zou zijn.

buiten de media

Volgens TMZ zijn de documenten interessant, omdat de voetballer eindelijk het bedrag erkent dat hij Mayorga in 2010 geboden zou hebben: 375.000 dollar dus. In de documenten geeft Ronaldo ook aan dat het schikkingsgeld geen schuldbekentenis is, maar behoren tot de kosten om het verhaal buiten de media te houden.

Uiteindelijk wordt door een rechter besloten of Ronaldo’s documenten genoeg zijn om de rechtszaak die Mayorga tegen hem wil voeren van tafel te vegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ronaldo betaalde vermeend verkrachtingsslachtoffer
Sluiten