Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 aug 2019 / 16:55 uur

Auto op verkeerde weghelft oorzaak zware botsing

De zware botsing vorige week donderdag op de Deltaweg in Zeeland is veroorzaakt door een Duitse automobilist die met zijn auto op de verkeerde weghelft terechtkwam. Hoe dat kon gebeuren, kan de politie niet beantwoorden.

Bij de botsing raakten zestien mensen gewond, onder wie enkele kinderen. Zij zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Zaken uitsluiten

„In het onderzoek hebben wij voornamelijk zaken willen uitsluiten", meldt een woordvoerder van de politie. Het is op dit moment zeker dat de 30-jarige Duitser geen alcohol of drugs had gebruikt en dat hij niet tijdens het rijden met zijn mobiele telefoon bezig was. Ook is uit het onderzoek gebleken dat de vier bij het ongeval betrokken voertuigen geen technisch mankement hadden.

De politie heeft de zaak overgedragen aan de officier van justitie. Die gaat bepalen of de Duitse automobilist wordt vervolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Auto op verkeerde weghelft oorzaak zware botsing
Sluiten