Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Pasgetrouwde agent (28) doodgereden tijdens dienst

In Engeland heeft zich een tragedie afgespeeld: een 28-jarige politieagent is donderdagavond overleden tijdens zijn dienst. Hij werd vermoedelijk aangereden door inbrekers. De agent, Andrew Harper, was pas kort geleden getrouwd. In juli beleefde hij volgens vrienden en familie de „bruiloft van zijn leven". Hij en zijn kersverse vrouw Lissie zouden bijna op huwelijksreis gaan.

Donderdagavond had Harper avonddienst toen hij en zijn collega’s een inbraakmelding kregen. De agenten gingen eropaf en kwamen terecht in een plaatsje net buiten het dorp Sulhamstead, ten westen van Londen.

Aangereden en meegesleurd

Het is nog niet precies bekend wat er is gebeurd. Zo zou Harper in ieder geval uit de politiewagen zijn gestapt, maar wat daarna plaatsvond is niet duidelijk. „We denken dat Andrew op een gegeven moment is aangereden en meegesleurd door een auto", zegt een politiewoordvoerder. Premier Boris Johnson heeft met afschuw gereageerd op Andrews dood.

Tien verdachten gearresteerd

In de auto waarmee de agent aangereden werd, zaten vermoedelijk de inbrekers. Er zijn tien verdachten gearresteerd, in de leeftijd van dertien tot dertig jaar. De politie is bezig met een moordonderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.