Metro
Metro Nieuws 10 aug 2019 / 09:03 uur

Oeps: auto uitgebrand na ‘stofzuigen’ benzinetank

Soms heb je je dag totaal niet en loopt alles in de soep. Waarschijnlijk had een 55-jarige vrouw in het Duitse Eschborn, bij Frankfurt, hier ook last van.

De bestuurder van een stationwagen had geen diesel, maar benzine getankt. Toen zij dit probeerde op te lossen, brandde de auto volledig uit.

Stofzuigersysteem

De vrouw rolde haar auto naar het stofzuigersysteem van de benzinepomp, zodat andere klanten bij de pomp konden tanken. Met behulp van omstanders probeerde ze daar de verkeerde brandstof uit de auto te krijgen, met een stofzuiger en een tuinslang, schrijft NOS

Dat bleek, kuch, niet zo’n puik plan. De stofzuiger vloog in de brand en kort daarna stond ook de auto vol vlammen. De auto brandde uit, ook een nabijgelegen container ondervond schade van het tankincident.

Een hulpverlener raakte lichtgewond aan zijn hand en kon ter plekke worden behandeld. Gelukkig kon de brandweer voorkomen dat de brand over zou slaan naar het benzinestation. De financiële schade liep dan wel weer flink op met zo’n 30.000 euro in totaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oeps: auto uitgebrand na ‘stofzuigen’ benzinetank
Sluiten