Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 aug 2019 / 06:36 uur

Na twee jaar weer stierengevecht op Mallorca

Na twee jaar afwezigheid wordt vrijdagavond 9 augustus op Mallorca weer het eerste stierengevecht gehouden. Een dag voor het gevecht hebben de autoriteiten groen licht gegeven voor het evenement na een inspectie van de arena in Palma.

Cultureel erfgoed

De Balearen, de autonome regio waar Mallorca onder valt, hadden in 2017 het doden en verwonden van stieren verboden, waardoor het stierenvechten onmogelijk werd gemaakt. Die beslissing werd eind vorig jaar echter teniet gedaan door een uitspraak van het Constitutioneel Hof van Spanje. Omdat stierenvechten cultureel erfgoed is, mag alleen de staat oordelen over een totaalverbod, luidde het oordeel.

Tijdens een traditioneel Spaans stierengevecht wordt de stier na ongeveer 20 minuten gedood met een zwaard. Per evenement vinden gemiddeld zo’n zes stieren de dood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na twee jaar weer stierengevecht op Mallorca
Sluiten