Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 aug 2019 / 19:05 uur

Man omgekomen in bewegende lift

In New York heeft een tragisch ongeval plaatsgevonden. Een 30-jarige man is omgekomen terwijl hij uit een bewegende lift probeerde te stappen, bericht The New York Times.

Liftdeur openen

Het ongeval gebeurde in een appartementencomplex in Manhattan en is volgens een bron vastgelegd door een bewakingscamera. Op de beelden is te zien dat twee mensen uit de lift stappen. Daarna beginnen de deuren te sluiten en komt de lift weer in beweging. Het slachtoffer probeert de liftdeur open te houden en snel uit te stappen, maar komt vast te zitten. De lift stopt vervolgens tussen twee verdiepingen in.

De man, die 30 zou zijn, is volgens de hulpdiensten ter plekke overleden.Brandweerlieden haalden nog drie mensen uit de cabine. Zij leken ongedeerd te zijn.

Lift was al onveilig

De beheerders van het flatgebouw waren in mei al beboet omdat één van de liften onveilig was. Een veiligheidssysteem deed het toen niet of was uitgezet. Bewoners zeggen dat ze daar niet over waren geïnformeerd en de lift nog gewoon gebruikten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man omgekomen in bewegende lift
Sluiten