Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Demente man trouwt voor tweede keer met zijn vrouw

Bill Duncan, een dementerende Schotse man (71) is voor de tweede keer met zijn twee jaar jongere echtgenote Anne getrouwd. Bill is ongeveer alles van zijn eerste huwelijk vergeten en daarom beschouwt hij haar als zijn nieuwe vriendin.

Alzheimer

Het stel trouwden twaalf jaar geleden ook al, Bill was toen nog kerngezond. Recent gaven ze elkaar in hun woning in de stad Aberdeen opnieuw het ja-woord. Volgens Britse media zijn Bill en Anne al 18 jaar samen. Bill heeft Alzheimer en door zijn ziekte ging het geestelijke vermogen van Bill achteruit. Hij kon zich grote delen van hun gezamenlijke leven niet meer herinneren.

De communicatie tussen de twee verloopt uiterst moeizaam, omdat de man door zijn aandoening een spraakstoornis ontwikkelde. Zijn vrouw Anne was ook flink verrast toen Bill vorige week op zijn knieën ging en duidelijk hoorbaar om haar hand vroeg.

Tweede keer mooiste dag in ons leven

Volgens Anne heeft de hernieuwde bruiloft, grote indruk gemaakt op Bill. „Hij heeft het er dagelijks over en voelt zich de gelukkigste man op aarde." Hun dochter Andrea begeleidde het echtpaar naar het ‘altaar’. „Het was – ook al zijn de omstandigheden triest – toch voor de tweede keer de mooiste dag in ons leven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.