Metro
Metro Nieuws 16 aug 2019 / 16:22 uur

Groenland niet te spreken over voorstel Trump

Denemarken en Groenland waren op zijn zachtst gezegd not amused met het voorstel van de Amerikaanse president Donald Trump om Groenland te kopen. „We willen best onderhandelen, maar we zijn NIET te koop”, laten Deense en Groenlandse ministers weten.

1 april

Vrijdag vroeg Trump zich, zo’n twee weken voordat hij voor het eerst een staatsbezoek aan Denemarken zou brengen, hardop af of de overname van Groenland niet een goed idee zou zijn. Dat meldt de Wall Street Journal. Zowel Groenland als Denemarken waren daar niet echt blij mee. „Dat moet een 1 aprilgrap zijn”, reageerde de voormalige premier Lars Lokke Rasmussen.

Gek

„Als hij dit echt overweegt, is dit het laatste teken dat hij gek is geworden", stelt Soren Espersen, woordvoerder van de Deense People’s Party.

Groenland is een autonoom gebied dat valt onder het koninkrijk Denemarken. Het eiland bestaat voor het grootste gedeelte uit ijs. Er leven zo’n 58.000 mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groenland niet te spreken over voorstel Trump
Sluiten