Metro
Metro Nieuws 21 aug 2019 / 06:55 uur

Gevangenen op Terroristenafdeling speelden GTA

Gevangenen op de Terroristenafdeling (TA) in Vught hadden toegang tot gewelddadige schietspellen in hun eigen cel. Zo konden ze onder meer Grand Theft Auto, Brother in Arms – Earned in Blood, Call of Duty en Halo 4 spelen. Dat meldt De Telegraaf.

Niet wenselijk

Na vragen van de krant zijn de games weggehaald. Dat gebeurde deze maand, een paar dagen nadat de krant vragen stelde. „Spellen waarin geweld voorkomt, achten wij niet wenselijk voor de TA-doelgroep”, zegt een woordvoerder namens de Dienst Justitiële Inrichtingen. „Er is daarom nog eens gekeken naar de aanwezige spellen.” Eerder verwijderde Vught al jihadistische boeken van de TA, na vragen van De Telegraaf. 

De gevangenen konden first person shooters spelen; spellen waarbij men door de ogen van een personage kijkt dat met bijvoorbeeld vuurwapens, messen en explosieven vijanden of willekeurige voorbijgangers doodt.

Reageer op artikel:
Gevangenen op Terroristenafdeling speelden GTA
Sluiten