Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 2 aug 2019 / 18:44 uur

Burgemeester: Beloning voor eerste jongen in 9 jaar

It’s a boy! Nou niet in Miejsce Odrzanskie. Het Poolse dorpje kent een enorme jongetjesschaarste en dat moet veranderen.

Of het helpt is uiteraard maar zeer de vraag, maar burgemeester Rajmun Frischko zegt dat degene die het dorp een eerste jongetje in negen jaar tijd bezorgt, kan rekenen op een beloning van de lokale overheid, zo weet Het Algemeen Dagblad.

Verrassing

„Het is een verrassing, maar het zal iets zijn dat zowel de ouders als het jongetje zal plezieren", vertelt Frischko. „En ik hoop ook dat we enkele bedrijven zover kunnen krijgen dat ze andere prijzen zullen sponsoren voor hem."

Miejsce Odrzanskie is een dorpje in het zuidwesten van Polen met slechts enkele honderden inwoners. Sinds 2010 zijn er tien kinderen geboren, maar in alle gevallen ging het om meisjes. Het jongste jongetje – import daargelaten – viert dit jaar dus zijn negende verjaardag.

Geen landelijk probleem

Overigens geldt de jongetjesschaarste niet voor heel Polen. Volgens verschillende data werden er afgelopen jaar 11.000 jongetjes meer dan meisjes geboren in het land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Burgemeester: Beloning voor eerste jongen in 9 jaar
Sluiten