Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 2 aug 2019 / 20:05 uur

Eredivisie opent met foutenfestijn, Willem II wint

Willem II is de eerste koploper van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Op bezoek bij PEC Zwolle wonnen de Tilburgers de seizoensoverture met 1-3.

Haast typisch voor de Eredivisie was dat de eerste twee goals van de wedstrijd vielen na enorme blunders. Na veertig minuten kwam Timon Wellenreuter wel heel ver en onnodig uit, waarna Zwolle-spits Lennart Thy de eerste goal van het seizoen liet optekeken.

Snelle reactie

De thuisfans waren nog amper uitgefeest, toen de gelijkmaker er alweer in lag. Dennis Johnson passte de bal compleet verkeerd terug, waarna Vangelis Pavlidis de bal uitstekend in de verre hoek plaatste.

Het was geen goede wedstrijd met veel fouten. Ook de 1-2 viel uiterst knullig, al verdient het niet de stempel van blunder. Een Tilburgse vrije trap werd ongelukkig verlengd door Clint Leemans, die daarmee zijn eigen doelman passeerde. Uiteindelijk werd het ook nog 1-3 door weer een goal van Pavlidis, die voorlopig topscorer is van de Eredivisie.

Eindelijk

Voor de bezoekers was het fijn om weer eens winnend van start te gaan. Het was voor het eerst na zeven pogingen dat Willem II zijn openingsduel in de Eredivisie won.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eredivisie opent met foutenfestijn, Willem II wint
Sluiten