Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 31 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Baasje graatmagere hond op de vingers getikt

Het baasje van een zeer vermagerde Schotse Collie is door de landelijke inspectie aangesproken op verwaarlozing van zijn huisdier. De hond werd vorige week gevonden en het dier was behoorlijk ondervoed. Vanwege zijn vieze vacht vermoedden de medewerkers van de opvang in Spijkenisse, waar de hond opgevangen werd, dat hij een paar dagen buiten heeft gezworven.

„Ze zijn begonnen de hond langzaam meer voer te geven om hem weer een beetje aan te laten komen”, zegt een woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad. Ook werd de Collie getrimd, om hem van zijn vieze vacht te verlossen. Daarna werd nog duidelijker hoe slecht het beest eraan toe was, want veel van de vermagering werd nog enigszins verstopt door de vacht van de Schotse Collie.

Inspectie

Ook een van de ogen van de hond bleek vies. Een dierenarts heeft hem onderzocht en zegt dat het dier op bijna alle punten ver onder de norm scoorde. De opvang besloot daarom de Landelijke Inspectie Dierenbescherming in te schakelen. Die heeft een gesprek gehad met de eigenaar nadat hij het beest was komen ophalen. Daarin zijn harde afspraken gemaakt over de verzorging.

Baasje graatmagere hond op de vingers getikt
Foto: Dierenopvang Spijkenisse

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.