Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 jul 2019 / 06:55 uur

Vrouw woont drie jaar lang met lijk moeder in huis

In de Verenigde Staten is een 47-jarige vrouw opgepakt, omdat ze haar dode moeder drie jaar lang op de vloer van de slaapkamer heeft laten liggen. Ze woonde dus drie jaar samen met het lijk van haar moeder.

De vrouw woonde in de Amerikaanse staat Texas samen met haar moeder en jonge dochter in één huis. De toen 71-jarige grootmoeder overleed in 2016 een aantal dagen na een ogenschijnlijk ongevaarlijke val, meldt de BBC.

Na een paar dagen overleden

De grootmoeder kreeg volgens de politie echter niet de zorg die ze nodig had van haar dochter. De val zou niet levensbedreigend zijn geweest en de vrouw was pas na een paar dagen overleden, stelt de politie. Na haar overlijden bleef het lichaam drie jaar lang op de vloer van haar slaapkamer liggen. De dochter en kleindochter deelden de andere slaapkamer in het huis.

Mentale schade

De 47-jarige vrouw wordt aangeklaagd voor het niet helpen van haar moeder en voor het toebrengen van mentale schade aan haar dochter, die ten tijde van de val niet ouder was dan vijftien. Ze kan een celstraf van 20 jaar en een forse boete krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw woont drie jaar lang met lijk moeder in huis
Sluiten